Досудове врегулювання спорів

 

досудове врегулювання спорівУ разі виникнення спірних ситуацій між сторонами правовідносин часто буває важко вирішити чи звертатися відразу у судові органи для захисту порушених інтересів, чи спочатку спробувати врегулювати ситуацію мирним шляхом із застосуванням досудового врегулювання спору. У такому випадку важливо врахувати багато чинників, які можуть вплинути на остаточний результат.

Беручи до уваги тривалість судової тяганини в Україні, прогалини судової системи, значний рівень корупції, ми радимо на першому етапі використати можливість досудового врегулювання спорів.

Інститут досудового врегулювання спорів є правовим засобом, який дозволяє стороні відносин, права якої порушено, захистити такі права без втручання суду, використовуючи взаємні поступки і компроміси з іншою стороною конфлікту.

Надання відповіді на отриману претензію в установленому порядку та в установлений термін є обов’язком іншої сторони. Але, враховуючи відсутність відповідальності за ненадання відповіді на претензію, порушник може її проігнорувати. Незважаючи на це, ми радимо скористатися таким інструментом, оскільки він має ряд переваг. Завдяки досудовому врегулюванню можна оцінити подальші перспективи справи, заощадити на судових витратах. Добровільне задоволення претензійних вимог забезпечує найбільш швидке відновлення порушених Ваших прав. В цьому полягає ще один позитивний аспект досудового порядку врегулювання спорів. Такий порядок є позитивним і для добросовісного контрагента, оскільки позбавляє його додаткових витрат на судові видатки. Часто спроба вирішення суперечки без суду є кращим виходом із ситуації, особливо коли не хочеться псувати стосунки з партнером.

Звернувшись по допомогу до фахівців нашої компанії, Ви можете бути упевнені, що ще на етапі досудового врегулювання спору Ваша правова позиція буде зваженою і правильною, що дозволить або обійтися без подачі позову у судові органи, або з нашою допомогою змоделювати заздалегідь виграшну ситуацію.

У перелік юридичних послуг по досудовому врегулюванню спорів, які надає наша компанія входить:

  •  правовий аналіз конфліктної ситуації;
  • підготовка правової позиції для вирішення конфліктної ситуації;
  • підготовка претензії або відповіді на претензію контрагента;
  • ведення переговорів з іншою стороною.

Звертайтесь! Ми працюємо з понеділка до суботи з 9.00 до 19.00.

Тел.: (098) 100 40 38, (050) 748 40 35, (093) 887 27 06

Також Ви можете написати нам. Ми відповімо протягом 24 годин.

Вас також може зацікавити:
Представництво інтересів у суді
Юридичні консультації

Перейти на головну сторінку:
Юридична компанія “Ремеді”